Ademcoaching en lichaamswerk

Herontdekken wie je werkelijk bent

Moeitelozer leven met meer zelfliefde en levensenergie
Persoonlijke groei en richting
Tools om stress zelf te reguleren en technieken om fysieke en mentale spanning en stress te ontladen
Inzicht en verandering in benauwdheid, hoge ademhaling, hyperventilatie, vermoeidheid, slecht slapen, slechte spijsvertering, slechte focus
Integratie en loslaten van (onderdrukte) emoties als angst, verdriet en boosheid
Beperkende overtuigingen en negatieve patronen doorbreken
Contact maken met je lichaam en durven voelen wat je voelt
Op zachte wijze trauma aankijken en verwerken
Zelf leren zorgdragen voor je innerlijk kind.

Mijn eerste ervaring met de transformerende kracht van ademcoaching had ik in India, het land waarmee ik als yogini en yogateacher een hartverbinding heb en waar ik sinds 25 jaar jaarlijks geruime tijd verblijf. Tijdens sessies met een ademcoach ontdekte ik hoe ik belemmerende blokkades kon loslaten, waardoor er een overvloed aan ruimte ontstond. Deze ervaring raakte me diep emotioneel en ook spiritueel. Mijn eigen yoga practice verdiepte zich en ik ging mijn yogalessen nog meer vanuit het hart geven. De bevrijding die ik bij het doen van ademwerk telkens opnieuw ervaar, geeft mij focus en stelt mij in staat mijn leven nog meer op een creatieve wijze in lijn te brengen met mijn diepste wezen en mijn passies. Dagelijkse beoefening creëert rust temidden van de drukte en helpt mij mijzelf terug in balans te brengen als dat nodig is. Telkens opnieuw ervaar ik dat ademwerk en bewust ademen leidt tot een gezonder, vrijer en fijner leven en dat het doorwerkt op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en zelfs spiritueel.

De kracht en wijsheid van adem wilde ik heel graag delen. Bij Heleen Ytsma van Herleva voltooide ik de opleiding tot ademcoach, waarna ik sinds 2021 vol passie het geven van yogalessen en yogaworkshops combineer met mijn praktijk voor Ademcoaching en Lichaamswerk.

Zoals je ademt, leef je

Coaching

Mijn benadering is gericht op fysiek welzijn en stimuleren van innerlijke groei door je te helpen je los te maken van hetgeen je niet bent. Ik wil je graag thuis brengen bij je liefdevolle zelf, je de regie over je eigen leven teruggeven. Hierbij zet ik een vervlechting van diverse perspectieven binnen ademcoaching en ander lichaamswerk in. Daarbinnen integreer ik energiewerk, chakrapsychologie, Yoga en Yoga Nidra.

Het traject: kennismaking en 3-5 sessies.

Kennismaking

In mijn praktijkruimte bied ik een veilige omgeving waar ik liefdevol en op een zachte afgestemde manier gids. Tijdens een uitgebreide kennismaking van 120-180 minuten inventariseren we samen waar jij naar wilt kijken. We kijken naar je fysieke klachten en onderzoeken wat jouw verhindert om ontspannen en moeiteloos te leven, dicht bij jezelf te blijven en je zelfverzekerd te voelen. Als daar ruimte voor is gaan we vervolgens meteen aan de slag.

3-5 sessies van 120 minuten

Mijn streven is na de kennismaking in 3-5 sessies je vermogen tot zelfredzaamheid door zelfsturing te vergroten. Samen onderzoeken we fysieke klachten, belemmerende overtuigingen, negatieve gedachten en conditioneringen, en maken fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel ruimte met praktische tools, verbonden ademhaling, en geleide meditatie. Door bewust je ademhaling te beïnvloeden leer je balans te hervinden, jezelf te reguleren en zet je jouw zelfhelend vermogen weer aan. Je verlevendigt het contact met je lichaam, waardoor vertrouwen hersteld wordt dat het veilig is om in je lichaam te zijn en te voelen. Daarnaast doorbreek je patronen en emotionele blokkades waardoor de verbinding met je werkelijke zelf zich herstelt en je hart weer jouw kompas wordt.

Verbonden Ademhaling als transformatieve ervaring

Een belangrijk onderdeel van de sessies is de Verbonden Ademhaling. Deze techniek zet ik op een zachte manier in, waardoor we samen op liefdevolle wijze op de diepere lagen van het onderbewuste kunnen werken. In dit proces laat je stukje bij beetje negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en opgeslagen emoties en blokkades los. Hierdoor ervaar je steeds meer innerlijke ruimte en heling. Je valt steeds meer samen met jouw oorspronkelijke liefdevolle zelf, waardoor je met meer gemak het leven kan vormgeven zoals het voor jou bedoeld is.

Praktische Tools en Huiswerk

Ik geloof in de kracht van praktische toepassing en herhaling. Daartoe reik ik tools aan en tevens geef ik toegepaste fysieke oefeningen en opdrachten mee, zodat het proces niet stopt na de sessie en je het geleerde eigen kan maken.

Openheid en Bespreekbaarheid

Als mens is niets mij vreemd, alles kan besproken worden. Mijn aanpak is volledig afgestemd op jouw behoeften. Graag wil ik je ondersteunen op jouw unieke pad naar zelfontdekking en meer welzijn.

Kosten

Kennismaking van 120-180 minuten: € 110,-
Vervolgsessies: € 80,-

Reviews

Francine heb ik leren kennen als een buitengewoon sensitief en zorgvuldig iemand. Haar zachte en precieze benadering is omgekeerd evenredig met de scherpte van observatievermogen en de analyse die ze maakt. In het teruggeven daarvan kiest ze haar woorden en zinnen prachtig en laat tevens daardoor af en toe de enorme diepte van haar ervaring en haar expertise zien. Door de warme betrokkenheid en de empathie die zij in de gesprekken zichtbaar maakt, voelt het heel veilig, stimulerend en inspirerend.
In en met alle vertrouwen kan ik mensen die voor een dergelijke benadering openstaan Francine ten volle aanbevelen.

Robbert

Ik had geen idee van de impact die ademhaling kan hebben. Ik voelde me meteen thuis bij Francine, het contact was meteen van hart tot hart. Ze is heel zorgvuldig en heeft me tijdens de sessies heel veel geleerd waar ik nu zelf mee aan de slag kan. Ik ben zo blij dat ik bij haar geweest ben en ga als dat weer nodig voelt zeker terugkomen. De door haar ingesproken meditatie gebruik ik nog steeds vaak. Dankjewel Francine, voor deze waardevolle ervaring.

Tinka

Francine’s liefdevolle leiding bracht me terug in contact met mijn lichaam en hart. Ze leerde me weer te vertrouwen op de stem van mijn hart en gaf me de tools om weer zelf aan het roer te staan.

Met haar warme persoonlijkheid, vaardigheden, en heldere intuïtie hielp Francine me voelen hoe verdriet me letterlijk de adem benam. Dankzij onze gesprekken, de verbonden ademhaling, EFT en oefeningen voor mijn middenrif, voel ik nu meer vrijheid en schijnt de zon weer in mijn leven.

 Valerie

Contact ademcoaching

Comments are closed.